Kategorier
Uncategorized

Las Vegas 2019

Om du skall lära dig något. Försök då lära dig från de bästa.

När jag som 11-åring började trolla hade jag ingen aning om att min granne var en trollkarl med internationell erfarenhet. Han var dessutom en mycket duktig pedagog som tvingade mig att lära mig grunderna ordentlig steg för steg innan nästa magiska låda öppnades.

På den tiden var jag mest intresserad av att förstå hur effekter gick till, vilken metod man använde. TV-program med magi och illusion var en sorts rebus som jag löste ett efter ett.

Hur gjorde han det?

Den frågan har ändrats över tiden från HUR till VARFÖR och NÄR och HUR UPPLEVS det?

Vid varje möte med någon framstående människa försöker jag lära mig något. Oavsett om det är världens största magiker genom tiderna David Copperfield, gatumagikern som kämpar för uppmärksamheten i slitna kläder på The Strip, fulländade breda artister som X Mortimer med assistent, eller världens bästa Comedy magic-artist Mac King, så finns det mycket att hämta in, förstå, missförstå och lära sig av. Även andra artistkollegor, erfarna som nybörjare har mycket att erbjuda och de/ni betyder också väldigt mycket för mig.

Hur upplever artisten sin situation i stunden, och utanför showen?

Idag känner jag väldigt mycket sympati för alla scenkonstartister som magiker och cirkusartister som levererar en upplevelse ned hjälp av sin kropp och själ.

Jag känner även med de som arrangerar och inte minst med och för publiken.

Varför? Och mening för vem?

Det är ett tufft liv för de flesta framgångsrika artister. Man blir bäst genom hårt arbete. Även med de bästa av förutsättningar krävs det en insats. Tallang och förutsättningar förenklar det hela.

När artisten kämpar för att sälja hela sin show till sista plats trotts lågsäsong och har märkbart ont är det ändå The Show Must Go Om som gäller. Lyckan och tacksamheten efter ännu en framgångsrik show syns i ögonen hos artisten eller hela ensemblen.

Fortsätt komma så att jag, vi, vi är ett team, kan få fortsätta leverera upplevelser till er.

Ödmjukt handlar det om publiken. Efter showen vill alla berätta för magikern om sin upplevelse av showen. Varje perspektiv räknas. Även artisternas…

Men VARFÖR gör vi det här?

Mitt egna svar är: – För att jag måste. Det är inte ett påtvingat måste utan ett djupare måste, ett:

– För att det är nödvändigt nu. Det finns ett par år i livet då möjlighet ges och det är alltid nu.

Den professionella sidan är att Magi och scenkonst som utövas på ett bra sätt har ett värde för åskådaren och att detta samspel måste leva i synergi.

För vem skapar vi magisk scenkonst?

För alla parter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *