Om

CALÅS är en kolbaserade tvåbent individ av släktet homosapiens, troligen med spridda inslag av neandertalare och mestadels bakterier som lever i symbios med värddjuret. Förväntad livslängd är minst 34 år, vilket efter 52 omlopp runt närmaste stjärnan solen bevisar att hypotesen är sann.

Vad som väntar vet man inte. Vilda gissningar och hypoteser leder till att morgondagen troligtvis är helt annorlunda men empiriska studier ger en plausibel händelseutveckling av mer stagnerande karaktär. Morgondagen har troligtvis samma väder som igår och idag.

Helt klart är i alla fall att det är intressant att leva och att det endast är nu man har den minsta chans att påverka morgondagen, alternativt få chansen i morgon att bittert grubbla på det man aldrig gjort.

Om du läser det här så finns du. Finns du kunde du gjort något annat. Var inte bitter för det kan alltid bli värre. Eller bättre… det är upp till dig, oss, eller någon annan.

Kom ihåg att de flesta jobbiga situationer i livet mest beror på en ohanterlig komplexitet som skapar förvirring. Andas, sov, ät och känn din närhet till här där du är nu, och tänk på att det är allt du behöver. Är det för jobbigt att ens vara här, kan du välja att vara din egna turist i din egna kropp en stund för att få nödvändig distans och återhämtning.

Eller ändå bättre, dröm dig bort i en magisk värld frambringad av din trollerikonstnär.

Med omtanke…
/Göran Calås